Teater Smuts Demokratiserar

Just nu arbetar vi med: 

DET DEMOKRATISKA PROJEKTET

- ANDRA STJÄRNAN ÅT HÖGER OCH SEDAN RAKT FRAM TILL GRYNINGEN

Premiär 30 Augusti 2018 •

Under valåret 2018 är du välkommen att utforska en konstnärlig och visuell labyrint som bryter upp och ifrågasätter demokratins beståndsdelar. Demokrati bygger på allas lika värde, men är demokratin demokratisk när alla inte är eller känner sig välkomna?


Föreställningen är ett devisingprojekt där Teater Smuts genom intervjuer, workshops och enkäter ställt frågor om demokrati och om inflytande över samhället och det egna livet. 


”Mitt inflytande inom det parlamentariska systemet är inte stort nog för att jag skall ”känna” att jag är med och bestämmer.” 
-anonymt citat ur enkärundersökning


Hur står det till med demokratin i Sverige, och i världen? Och hur var det nu? Är demokratin under hot från nazister i kostym, nazister utan kostym eller från troll utan underbyxor? Eller kanske allihop?  Varför misstror människor demokratin? Vem äger sanningen, vem är desinformerad och vem lever i lögn? Vad är konspirationsteori och vad är fakta? 

Som publik får du träda in och förflytta dig i en labyrint där du själv kan bestämma riktningen. I ett rum pågår en debatt, ett annat en föreläsning och i ett tredje ramlar du in i en valvaka, du kan delta i avslappningsövningen Trump Care och olika omröstningar - Obs! I vår demokratiska verksamhet behöver du inte vara svensk medborgare, myndig eller kunna visa upp en giltig idhandling för att rösta.


På scen: Nina Haber, Wahid Setihesh och Sara Rousta 
Regi & projektledning: Kristina Wejstål 
Scenografi/Ljus: Oskar Ekstrand 
Producent: Maja Alasalmi

BOKA BILJETT HÄR

Spelar:
Tor 30 augusti, URPREMIÄR
Fre 31 augusti
Lör 1 september

Ons 5 september
Tor 6 september
Fre 7 september
Lör 8 september

Ons 12 september
Tor 13 september
Fre 14 september
Lör 15 september

Ons 19 september
Tor 20 september
Fre 21 september
Lör 22 september

Ons 26 september
Tor 27 september
Fre 28 september
Lör 29 september